Llocs on fer esport a Manresa

Més informació sobre l'article Llocs on fer esport a Manresa
MARIA ROSA FERRE ✿, CC BY-SA 2.0 , via Wikimedia Commons

Fer exercici físic té una llista de beneficis que no s'acabaria mai. Tothom pot fer exercici si n'adapta la pràctica a les seves possibilitats, fins i tot quan disposa de poc temps. Per alguns esports, com anar a caminar, ni tan sols es necessita equipament. A Manresa hi ha molts espais on fer esport: oberts, tancats, gratuïts i de pagament. Aquest article repassa alguns llocs on fer esport a Manresa.

Continueu llegintLlocs on fer esport a Manresa

Assetjament a les dones a Manresa

El diari Regió 7 ha publicat una enquesta sobre les experiències d'assetjament a les dones a Manresa. Les xifres són preocupants, i val la pena analitzar com es pot intervenir des de la psicologia per tal que les dones a Manresa -i arreu- puguin anar pel carrer sense haver de modificar hàbits per por de l'assetjament, i sense sentir-se amenaçades.

Continueu llegintAssetjament a les dones a Manresa

Psicologia Manresa per persones amb càncer

Més informació sobre l'article Psicologia Manresa per persones amb càncer
Psicologia Manresa para personas con cáncer

1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones tindran càncer en algun moment de la seva vida. El diagnòstic de càncer ho canvia tot, tant per als pacients com per als familiars. El seu tractament és llarg i complex i, afortunadament, cada cop és més efectiu. Però l'impacte psicològic del càncer fa que, en molts casos, sigui necessari el suport psicològic. Aquest article parla dels recursos de Psicologia Manresa per persones amb càncer.

Continueu llegintPsicologia Manresa per persones amb càncer

Impacte de la COVID a Manresa

Ja fa dos anys de l'inici de la pandèmia de COVID19, una situació d'alerta sanitària que ens ha afectat a tots els nivells: sanitari, personal, econòmic, mediàtic... Amb els números que indiquen que el coronavirus va de baixa, i amb una gran part de la població del nostre país vacunada, és un bon moment per fer balanç i veure quin ha estat l'impacte de la COVID a Manresa.

Continueu llegintImpacte de la COVID a Manresa

Dol perinatal a Manresa

Més informació sobre l'article Dol perinatal a Manresa
J. Xicota, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

El cementiri municipal habilitarà un espai per a facilitar el dol perinatal a Manresa. L'espai ajudarà a fer que la societat reconegui que aquesta experiència existeix, i serà un lloc de confort per als pares i mares afectats. La mort d'un nen poques setmanes abans o després del naixement, o durant el part, és una experiència molt dolorosa, i també un tabú.

Continueu llegintDol perinatal a Manresa

Avortar a Manresa

Fins a finals d'octubre de 2021 era quasi impossible avortar a Manresa de manera voluntària. L'hospital de referència, gestionat per un patronat, no donava aquesta opció i obligava les dones que volien interrompre l'embaràs a desplaçar-se. Finalment l'avortament a Manresa ja és possible i és un bon moment per a explicar què pot implicar, per a una dona, el fet d'avortar voluntàriament... o que se li negui aquesta opció.

Continueu llegintAvortar a Manresa

Ictus, tabac i ansietat

Hi ha relació entre ictus, tabac i ansietat? Els indicis apunten que sí, ja que aquestes tres condicions estan vinculades a alteracions vasculars. La tesi doctoral d’un infermer de Manresa se suma a la literatura científica en aquest sentit. Parlem de com l’ictus, el tabac, l’ansietat i la depressió es relacionen entre ells.

Continueu llegintIctus, tabac i ansietat